Ulkomaankomennuksella perhe on vahvuus

“En suostu lähtemään tämänhetkisessä elämäntilanteessa”, Brian totesi lyhyesti, kun hänelle tarjottiin siirtoa toiseen maanosaan.  “Olen viettänyt puolet elämästäni ekspatriaattina, siitä lähtien kun olin kaksikymmentäviisivuotias.”

Hän ei ole kiinnostunut siitä, mitä uusi asuimaa voi tarjota, eikä ekspatriaattielämä ole hohdokasta enää. “En jaksa alkaa tutustumaan uusiin ihmisiin ja rakentamaan uutta elämää juuri nyt. Jos minulla olisi perhe, voisin harkitakin lähteväni.“ Brian on sinkku ja hän haluaisi jo vakiintua, jos vain tyttöystävä löytyisi.

Ulkomaankomennuksella perhe on vahvuus, se suojaa muuton aiheuttamalta stressiltä. Perhe muodostaa lähimmän tukiverkoston ulkomailla. Elämän käynnistämiseen ja ihmissuhteden vakiinnuttamiseen muuton jälkeen kuluu helposti aikaa puoli vuotta, ellei enemmänkin. Paitsi aikaa, siihen kuluu energiaa. Ei kannata odotella että uudet kaverit  tulevat soittelemaan ovikelloa. On itse oltava sosiaalisesti aktiivinen.

“Uuteen maahan asettumisessa ja työtehtävien haltuun ottamisessa kestää aikansa. En olisi valmis parisuhteeseen ennenkuin olisin löytänyt paikkani”, Brian jatkaa. Siksi hän pysyy mieluummin nykyisessä asuinmaassaan, tutussa ympäristössä ja toivoo tapaavansa potentiaalisen tyttöystävän… ennemmin tai myöhemmin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s