Kaikki yhes koos!

Nyt on viimeistään todistettu pohjoismaalaisen individualismin saavan kyytiä välimeren maihissa.

Beirutissa lomalla samaan asuntoon mahtuvat äiti, isä, veli, sisko, vauva, mieheni ja minä. Naapuritalosta vahvistusta tuovat setä, täti ja isomummu. Jos tässäkään ei ole kylliksi, ovikello soi ihan koko ajan ja lisää porukkaa löytyy lyhyen puhelinsoiton päästä. Ei riitä että, koko suku haluaa nähdä uuden vauvan, koko talon naapuritkin ovat uteliaita. Säpinää siis riittää ja kaikilla on mielipide lapsen oikeanlaisesta hoitamisesta. Raja vedetaaan siihen että, vain oma perhe saa pitää lasta sylissä.

Aamulla, heti sängystä ponkaistessaan, anoppi toimittaa nopean skannauksen läpi huoneiston. “Missä vauva, missä vauva…”, kuuluu. Kohteen, eli vauvan, bongattuaan onnellinen tuore isoäiti kiljaisee, kahmaisee lapsosen syliinsä ja kipittää tiehensä. Minä jään tumput suorina ihmettelemään poikani nopeaa katoamista.

Omista kasvatusmetodeista joutuu päivittäin joustamaan. Vauva on koko suvun omaisuutta, ei vain vanhempiensa. Kieltämättä välillä karvastelee tottua tähän näkökulmaan mutta hyödyt voittavat kirkkaasti. Aputtavia käsiä on tarjolla koko ajan. Olen saanut nukkua päiväunia ja juomaan kahvini kuumana. Mika parasta, olemme päässeet mieheni kanssa ulos joskus iltaisin. Wohoo! Tästä minä tykkään. Kotona Hollannissa olemme täysin oman jaksamisemme varassa.

Advertisements

2 thoughts on “Kaikki yhes koos!

  1. Tuuli says:

    Heh. Lapsosella on paljon rakastavia aikuisia ympärillään, ihanaa. Vaikka epäilenkin, että jonkin verran yksinoloa ja yksityisyyttä tarvitsevalla pohjoismaisella minulla menisi hermo! Mutta mahtavaa että olette saaneet vähän omaa aikaa. Kuulemma se on tuossa vaiheessa aika kortilla..

    • KatiAbiKhaled says:

      Niinpa, kylla hermot kiristelee vahan valia. Se on kait sitten jotain kulttuurien tormaamista. Toisaalta pitaa vaan asennoitua tilanteeseen Ja nauraa sille valilla… Luksustahan se on kun ei tarvi kaikkea koko ajan itse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s