Hehkutus turvaistuimelle

Juuri kun olimme saamassa arjen vauvan kanssa lähes suorille raiteille, oli muutoksia taas edessä. Etukäteen ajateltuna matkustaminen 2,5 kk ikäisen kanssa tuntui hypyltä mustaan aukkoon. Kaikki meni kuitenkin yllättävän hyvin. Lasten kanssa matkustamisesta saa yleensä kohtuullisen kiivaan keskustelunaiheen missä tahansa seurassa. Netissäkin näkyy olevan kaikenlaista ohjetta ja kokemusta. Ajattelin lisätä omani joukkoon, koska tämän blogin olisi tarkoitus sivuta matkustamiseen liittyviä aiheita.

Lentoja varatessamme päädyimme varaamaan kolme istumapaikkaa, yhden vauvan turvaistuinta varten. Se olikin aivan älyttomän hyvä päätös. Turvaistuin oli tietysti tarpeen perillä autoa varten mutta myös lentomatkalla korvaamaton. Onneksi ostimme vauvalle oman lentolipun, sillä lentokone oli täynnä kumpaankin suuntaan matkatessa. Vain syöttämisen ajaksi otin vauvan syliin. Varsinkin paluumatkalla sattui turbulenssia kohdalle. Silloin olisi ollut erittäin ikävää ja mielestäni vaarallista pitää vauvaa sylissä. Olihan se hintava ratkaisu mutta toisaalta väärä paikka kiristää kukkaron nyörejä. Pieni hinta siitä että, kaikilla oli kivaa.

Lennot matkattiin Alitalian kyydissä ja meillä oli yksi välilasku Roomassa. Suoria lentoja ei edes ole tarjolla välille Amsterdam Beirut. Turvaistuin osoittautui loistavaksi välilaskunkin aikana. Kaukalo vaan kiinni runkoon, klik, ja eikun rullailemaan lentokentän käytäville. Roomassa löysimme siistin ja rauhallisen lastenhoitohuoneen, jossa käytiin vaihtamassa vaipat, syöttämässä ja muuten vaan lepuuttamassa. Nostimme vauvan aina mahdollisuuden tullen makoilemaan tasaisella alustalle. Lapsosemme on rauhallinen tyyppi, eikä paljon hötkyillyt matkan aikana. Suvereenisti hän pinnisti kakatkin vaippaan kahvilan pöydällä keskellä Schipholia. Erittäin taktinen veto ennen lentoa.

Alitalian aina yhtä huvittavan depiilit stuertit eivät tahtoneet uskoa millään että, turvaistuimen voi ottaa mukaan koneeseen, me todellakin olimme maksaneet kolmannen istumapaikan vauvaa varten ja turvavyon jatko-osa olis tosi kiva. Lisäksi haasteita italialaisille toi vaunujen rungon palauttaminen lennon jälkeen portille. Siis ei matkalaukkuhihnalle toiselle puolelle kenttää. Koko ajan sai olla inttamässä mutta lopulta kaikki saatiin sujumaan. Kerran joku välkky oli kiinnittänyt runkoon asiaankuuluvan Gate / Ramp delivery lirpakkeen.

Kantoreppukin oli mukana mutta lopulta emme käyttäneet sitä juuri lainkaan. Beirut on autokaupunki, mitä tahansa teetkin. Kärryillä ei kannattanut lähteä kuljeskelemaan kotikorttelia pidemmälle. Jalkakäytävät, jos niitä oli, olivat täynnä jos jonkinlaista maastoestettä. Pelkäsin että, kaadun johonkin kuoppaan naamalleni vauva kantorepussa. Oman riskinsä toi anarkian vallassa sujuva liikenne. Hyviä paikkoja lastenvaunuilla kärryyttämiseen olivat kuitenkin muunmuassa Corniche, Downtown, St Nicolas ja ABC ostoskeskus Achrafieh kaupunginosassa. Sopiviin kohteisiin piti kuitenkin ensin mennä autolla, vaikka ne periaatteessa olivatkin muutaman minuutin matkan päässä. Toisaalta eipä parin kuukauden ikäisen tyypin kanssa hirveästi voi muutenkaan urheilla, koti tai mummola on paras paikka. Seuraavalla reissulla, kun lapsi kävelee jo, on varmaan uudet kuviot liikkuvuuden suhteen.

Advertisements

2 thoughts on “Hehkutus turvaistuimelle

  1. Mia says:

    Onnea perheenlisäyksen johdosta!
    Itse tykkäsin lentää pienen kanssa lehtokoneen tarjoamaa, seinään kiinnitettävää vauvakoppaa käyttäen. Se on myös kukkaroystävällinen vaihtoehto (ei maksa enempää), mutta ovat toki haluttuja ja niitä on vain 1-2/lento -jos sitäkään.
    Mia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s