Beirut, baby!

Niin kävi, kuten mieheni ennusti, menetin sydämeni Beirutille.

Kokemukseni mukaan kaupungin nimi assosioituu useilla ihmisillä sotaan, terrorismiin ynnä muuhun vastaavaan. Se ei olekaan mikään ihme vuosikymmeniä kestäneen sisällissodan jälkeen. Sääli, sillä Beirutissa on niin paljon näkemistä ja tekemistä. Vaikka shoppailu, bilettäminen ja rantaelämä jäi minimiin nuorimman perheenjäsenen vuoksi, olisivat puitteet näihin aktiviteetteihin olleet täydelliset. Huonon maineen kuplassa on paljon ilmaa. Esimerkiksi Homeland telkkarisarja, tarjoili valheellista ja negatiivista kuvaa Beirutista viime vuonna. Maan matkailuministeriö veti ymmärrettävästi herneen kumpaankin sieraimeen.

DSC_0399

Vanhaa ja uutta Beirutia.

 

Naapuri Syyrian tilanne näkyy koko maassa. Jotkut paikat Libanonissa, kuten Siidon ja Bekaan laakso olivat off limits lomamme aikana. Syyriasta tulleita pakolaisia hengaili Beirutin keskustassa ja lähtömme jälkeisenä päivänä yhteen lähiöön iski kaksi rakettia. Pari viikkoa sitten Libanonin armeija hävitti terroristisoluja Saidasssa. On hirveän vaikea olla ottamatta kantaa ja pysyä neutraalina uutisia seuratessa.

Lähi-itä on jatkuvasti poliittisesti levotonta aluetta syystä jos toisesta. Siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi elämä sykkii Beirutissa. Tunnelmaltaan ja energialtaan ainutlaatuinen kaupunki on kaunis ja ruma yhtä aikaa. Elämää kihisevä, rakkautta hehkuva ja takuulla ihon alle hiipivä. En ilmeisesti ole ensimmäinen, joka on itkenyt matkalla takaisin lentokentälle ja vannonut palaavansa mahdollisimman pian. “Se on tavallinen reaktio”, totesi kaverimme lakonisesti. Onneksi Hollantiin viimeinkin saapunut lämpöaalto helpottaa ikävää hieman.

Suosittelen lämpimästi Huffington Postissa julkaistua tekstiä Beirutista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s