Hei, täällähän on suomalaisia!

Se voi tapahtua missä vaan, vaikka lähikaupassa. Äkillinen huomio ja pieni iloisen utelias kuplinta sydämen seutuvilla. Täällähän on suomalaisia! Alkaa korvien höristely ja pahaa aavistamattoman kotimaan kansalaisen stalkkaaminen. Onko se turisti vai asuuko se täällä? Mitä se sanoo? Hetkellisen juupailun jälkeen yritän päättää, mitä teen. Lähestynkö uhria, anteeksi, kohdetta vai annanko tilaisuuden liukua ohi?

Viimeksi se tapahtui lähellä kotiani. Lykkäsin nukkuvaa poikasta lastenvaunuissa kun huomasin kahden tytön arpovan illallisravintolaa. Suomeksi! En (tietenkään) voinut olla puuttumatta asiaan, vaan ehätin kysymään, minkä tyyppistä purtavaa on haussa ja voisinko auttaa.

valitse_suomalaista_1760_970

Kenellä muulla ulkosuomalaisella on sama fiksaatio lähestyä jokaista suomalaiseksi identifioitua lähimmäistä? Siitä saakka kun asutuin asumeen Alankomaihin, minulla on ollut tämä riivaus.

Viime vuosina se on vain pahentunut. Nykyään höristelen korviani myös, jos kuulen hollantia reissussa ollessani. Viime kesänä istuimme terassilla Bybloksessa. “Hei, nuo tuolla on hollantilaisia”, sipisin miehelleni. Tämä havainto oli jo ehtinyt aiheuttaa tuolissa kiemurtelua, pick up linen suunnittelua ja sisäistä kamppailua. Eipä kestänyt kauaa, kun annoin kiusaukselle periksi…

Advertisements

One thought on “Hei, täällähän on suomalaisia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s