Autolla Etelä-Ranskaan

Kesäloma Ranskan Rivieralla, jee! Kolme päivää autossa taaperon kanssa, voi ei! Vaikka olemme lentäneet poikasen kanssa paljon, road trip oli hyppy tuntemattomaan. Lentokoneella matka olisi taittunut parissa tunnissa mutta Alankomaista on inhimillisesti ajatellen mahdollista ajaa Etelä-Ranskaan. Matkustustavan valintaan vaikutti rehellisesti sanottuna myös laiskuus. Omalla autolla on kiva ajella ympäri rannikkoa ja mukaan saa enemmän roinaa kuin lentokoneeseen.

Käytännössä homma meni niin että, jaoimme ajamisen kolmelle puuduttavalle päivälle. Poikasen päiväunien aikaan iskimme nastan lautaan. Valveilla ollessa viihdyttivät Muumit, kokoelma erilaisia leluja, yhteinen laulaminen. Tauot pidettiin noin parin tunnin välein ja lapsen päivärytmiä yritettiin kunnioittaa. Tavallisten huoltotoimien lisäksi maksimimäärä leikkiä ja tutkimista huoltsikalla ja pihalla riitti. Kitinää kuului takapenkiltä yllättävän vähän ennakko-odotuksiin nahden.

Toinen uusi elementti oli majoitus. Tähän mennessä kaikki matkat ovat suuntautuneet jompaan kumpaan mummolaan. Tiedän monien lapsiperheiden suosivan Airbnb tai huoneistohotelleja. Pitkään pähkäiltyämme päädyimme varaamaan tavallisen hotellin Nizzan ytimesta. Sijainti oli meille tärkeämpää kuin ruuanlaittomahdollisuus, me nimittäin tykätään kaupungin hulinasta. Keskustassa kaikki on lähellä ja auki pitkälle iltaan. Koskaan ei tiedä, jos vaikka tarvitsee hakea jotain esimerkiksi apteekista tai kioskilta.

_DSC0947

Nizzan vanha satama.

 

Hotellin aamupalan sijaan nautimme joinakin aamuina croissantit terassilla. Poikaselle sekoitin sen saman puuron, minkä kotonakin. Ostin Monoproxistä minibaariin vauvanruokaa ja hedelmäpurkkeja. Ne kulkivat mukana hoitokassissa tai käsilaukussa. Ravintolassa lapsi soi useimmiten samaa ruokaa kuin me. Monena iltana haimme libanonilaisesta ravintolasta take away annokset huoneen parvekkeelle poikasen nukkumaanmenoajan jälkeen. Parvekkeella tulikin istuskeltua joka ilta.

Murehdin etukäteen, missä villi poikanen pääsee temmeltämään turvallisesti. Loistavia paikkoja päästellä höyryjä olivat rantabulevardi, Jardin Albert I ja Promenade du Paillon. Viimeksi mainitulta alueelta löytyy iso leikkikenttä. Vähän isommat lapset pörräsivät uikkareissaan pienten, suoraan katulaattojen välistä nousevien suihkulähteiden muodostamalla aukiolla keskellä Promedane du Paillonia. Hotellin kattoterassi ja puutarha osoittautuivat pelastukseksi aamun varhaisimpina tunteita.

_DSC0981

Nizzan keskustaa illalla.

 

Lomafiilis oli hetkittäin kadoksissa, kun uhmis veti huutopotkuitku kohtauksia päivittäin, paikkaa ja aikaa katsomatta. Silti oli ihanaa nähdä, kuinka pieni nautti uusista maisemista ja kokemuksista. Sanavarasto kasvoi ja tuntui että, kehitys otti aimo harppauksen eteenpäin. Côte d’Azur itsessään on yksinkertaisesti ihana. Aurinko, pilveton taivas, ranta, mielettömän kauniit maisemat ja hyvä ruoka. Voisin palata uudestaan, mieluiten heti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s