Anteeksi, me lennetään

Sosiaalisen median ja puskaradion kautta silmiini ja korviini on osunut seuraavanlainen ilmiö. Pikkulasten vanhemmat jakavat kanssamatkustajille karkkeja tai korvatulppia ennen lentoa. Lahjuksen mukana seuraa pieni viesti, jossa jo etukäteen pyyydetään anteeksi vauvan mahdollista huutoa jossain vaiheessa lentoa.

Varmasti hymy nousee monen lentokonematkustajan huulille mutta… Ennen neljäntoista tunnin lentoa löytyy varmasti muutakin tekemistä, kuin ostella karkkeja ja rustata anteeksipyyntöjä koko lentokoneelliselle tuntemattomia mielensäpahoittajia. Lentokone on julkinen liikenneväline, kuten metro tai juna. Vauvoilla, taaperoilla ja heidän vanhemmillaan on täysi matkustusoikeus, siinä missä muillakin epämukavasta sillipurkista itsensä kipeäksi maksaneilla. Kuka pyytelisi taaperon uhmakohtausta anteeksi linja-autossa?

Itseasiassa empatiaa tarvittaisiin toiseen suuntaan. Pikkuisten kiljukaulojen vanhemmat ovat niitä, jotka eniten kärsivät. Taukoamattomat huototoimet ja kaiken tarvittavan romppeen mukana roudaaminen on käsittämättömän uuvuttavaa. Tämän tietävät kaikki joskus vastaavassa tilanteessa olleet.

Oletteko törmänneet tällaiseen tapaukseen matkoillanne ja mitä ajatuksia se herättää?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s