Pinkkiä puuroa

En varmaankaan ole ainoa ulkosuomalainen, joka kaipaa kotimaisia marjoja. Kaupassa myytävät pensasmustikat eivät ole mitään verrattuna metsämustikoihin. Onneksi aitoa tavaraa saa ekokaupan pakastekaapista. Pakastepuolukoita en kuitenkaan ole onnistunut löytämään. Niiden puute alkoi harmittamaan, kun poikanen ihastui lomalla vispipuuroon. Täysmaidolla koristeltua puuroa olisi uponnut muuten nirsoon tenavaan litrakaupalla. Kotona Hollannissa “pinkkiä puuroa” oli taas pakko saada ja tajusin korvata puolukat karpaloilla.

img_2242_lingonberries

Mittailen yleensa kaikki ainekset vapaalla kädellä, mutta resepti menee jokseenkin näin.
Puoli litraa vetta
Vajaa pari desia jäisiä karpaloita
Neljä ruokalusikallista sokeria
Vajaa desi mannaryynejä

Vesi, sokeri ja jäiset karpalot kiehautetaan. Pehmenneet karpalot murskataan sauvasekoittimella vedessä. Lisätään mannaryynit ja keitetään hiljaisella tulella noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Puuro jäähdytetään (nostan kattilan jäävedellä täytettyyn tiskialtaaseen) ja vispataan kuohkeaksi.
Tarjoillaan maidon (tai herkkusuille kerman) kera.

Kun kysyn otatko pinkkiä, on vastaus aina tomera “Joo!”

4 thoughts on “Pinkkiä puuroa

  1. Ina says:

    Pinkkia puuroa meilla kutsutaan prinsessapuuroksi.🙂 No sen saa kun on kaksi tyttoa. Taalta USAn itarannikolta ei myoskaan saa puolukoita. Ei pakastettuina ei tuoreina. Karpaloilla kokeilin kerran mutta ei se ollut niin hyvaa. IKEAn puolukkamehusta olen tehnyt meidan pinkit puurot ja uppoo kanssa vaikka kuinka ja paljon kun sita teen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s