Asunnonvälittäjän komissio Alankomaissa

Lyhyt postaus tästä paljon pohditusta kysymyksestä. Moni vuokralainen saattaa tuntea itsensä väärinkohdelluksi, kun häntä yllättäen pyydetään maksamaan asunnonvälittäjän komissio. Nämä on syytä selvittää, ennenkuin edes lähdet katsomaan potentiaalista kämppää.

No, pitääkö se komissio tosiaan maksaa? Vastaus on kyllä ja ei, riippuen tilanteesta.

robbery

Asunnonvalittaja perii saataviaan

Kyllä, jos olet pyytänyt asunnonvälittäjää etsimään sinulle asuntoja toiveisiisi ja budjettiisi perustuen. Välittäjä etsii aktiivisesti sopivia asuntoja laajasti. Toisin sanoen, myös muiden asunnonvälittäjien tarjonnasta, ei pelkästään omastaan. Komissio on yleensä yhden kuukauden vuokra.

Toisaalta, jos olet itse löytänyt asunnon esimerkiksi Fundasta tai Parariuksesta, sinun ei tarvitse maksaa välittäjän palkkiota. Tämä kannattaa varmistaa heti kättelyssä välittäjän kanssa. Suosittelisin asiasta sopimista mieluummin sähköpostilla kuin sanallisesti. Muuten voi vuokralaista odottaa ikävä yllätys. On nimittäin myös sellaisia asunnonvälittäjiä, jotka haluavat laskuttaa niin sanotun sopimus maksun (contract fee) tai kuukauden vuokran vuokralaiselta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s